Çar. Eyl 18th, 2024

Türkiye’den Bosna Hersek’e kimlikle seyahat edilebilecek

By bosnaklar Eyl17,2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ile Türkiye arasında kimlikle seyahat imkanı sağlayacak önemli bir anlaşmanın yakın zamanda imzalanacağını duyurdu.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında Erdoğan, bu adımın iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini belirtti.

Erdoğan, konuşmasında Türk turistlerin Bosna Hersek’e olan ilgisinin arttığını vurguladı. Bu yılın ilk 7 ayında Bosna Hersek’i ziyaret eden turistler arasında Türk vatandaşlarının komşu ülkeleri geride bırakarak birinci sırada yer almasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı, “Halklarımız arasındaki beşeri münasebetleri daha da geliştirmek amacıyla kimlikle seyahati mümkün kılacak anlaşmayı imzalayacağız,” diyerek, bu yeni uygulamanın iki ülke arasındaki turizmi ve karşılıklı ilişkileri olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Türk vatandaşlarının Bosna Hersek’e daha kolay seyahat etmesine imkan tanıyacak olan bu anlaşmanın, iki ülke arasındaki işbirliğini pekiştireceği öngörülüyor.

KAYNAK : https://timebalkan.com/turkiyeden-bosna-herseke-kimlikle-seyahat-edilebilecek/

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir